Organ Mafyası Ve Çin

07 Ocak 2008 Pazartesi
 
http://www.haberaktuel.com/author_article_detail.php?id=1097&uniq_id=1201528419
 

Bu yazı, değerli meslektaşım Ukrayna'dan Anna Varavva ile birlikte ve O'nun katkıları ile hazırlanmıştır. Bu nedenle yazı, Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak hazırlanmış ve yayımlanmıştır.

 

***

 

Öğle saatlerinde daha önce hiç görmediği üst kat komşusu kapıyı çalar. Evin hanımı kapıyı açınca komşu kadın kendisinden bir ricada bulunur. "Akşam oğlunun doğum günü vardır ve yeni taşındıkları için hiç tanıdığı yoktur. Mümkünse gelen konuklarla birlikte evin oğlu, kendi oğluna doğum gününde eşlik edecektir."

 

Ev sahibi kadın, bu teklifi memnuniyetle kabul eder. Hemen markete gider. Komşusunun oğlu için bir armağan alır ve akşam da armağan ile birlikte oğlunu üst kat komşusunun evine yollar.

 

Üst kattan gelen müzik sesleri arasına gençlerin bağırmaları ve çığlıkları karışır. Gençler eğlenirler ama artık saat geç olmuştur. Oğlunu geri çağırmalıdır. Oğlanın Annesi, oğluna cep telefonundan ulaşamaz bir türlü; zaten bu müzik gürültüsünde duyması da olanaksızdır.

 

Kalkar üst kata çıkar. Zile defalarca basar ama bir türlü müzik sesinden zilin sesini duyuramaz.

 

Bu sırada karşı komşunun şikayeti üzerine Polisler gelmiştir. Onlar da zili çalarlar ve başarılı olamazlar. Bunun üzerine telsizle merkezi ararlar. Yapılan konuşmalar, anneyi ve babayı telaşlandırmıştır. Çünkü polis kapıyı kırmaktan söz eder ve bir de merkezden ambulans istemişlerdir.

 

Kapı kırıldığında evin içinde hiçbir eşyanın olmadığı görülür. Yalnızca salonda çalan bir müzik seti...

 

Polis, anne ile babaya kenara çekilmelerini söyler. Çünkü bundan sonra göreceklerine dayanamayabileceklerdir.

 

Gerçekten de evin oğlu, içi buz dolu bir küvete konmuş ve her iki böbreği de çalınmıştır. Genç, küvetin içinde polisler tarafından bulunduğunda henüz yaşıyor olmasına rağmen, kurtarılamayacak ve gencecik yaşında ölecektir.

 

Bu ve bunun gibi nice olayların sonu gelmemekle birlikte Türkiye'de polisin etkin uygulamaları ile organ kaçakçılığının büyük oranda önüne geçilebilmiştir.

 

Ancak bunun devlet yönetimi tarafından yapıldığı tek ülke Çin'dir. 1999'dan beri Çin rejimi, "Falun Gong" meditasyon uygulamalarını deneyen kişileri ortadan kaldırmak üzere belirlemeye çalışmaktadır. 2000 yılında, Çin hûkümeti, bu amaçla tahminlerin üzerinde para kazanabileceğini keşfetti.

 

İnsanlar kamplara toplandı; kan testleri yapıldı ve elinde büyük paralarla organ arayan insanlar gelinceye kadar bu insanlar ölüme hazır bir şekilde bekletildiler. Ellerinde yüz binlerce insan olduğundan aranan donör 1-2 hafta içinde bulunabiliyordu. İnsanlardan organları canlı canlı alındı ve ölüme terk edildi. (konu hakkında ayrıntılı bilgi için: http://en.epochtimes.com/211,111,,1.html )

 

David Matas ve David Kilgour adlı iki araştırmacı tarafından konu, daha ileri düzeyde incelenmiş ve bu korkunç suç hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlamışlardır. Raporlarının adı, "Çin'deki Falun Gong Uygulayıcılarının Organlarının Toplanmasına Yönelik Suçlamalara İlişkin Rapor" olarak belirlenmiştir. (rapor için http://organharvestinvestigation.net/ adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir)

 

Bu raporla, 2000 yılından beri Çin Hukümeti tarafından hastanede yatan hastalar ile hapishanelerdeki tutukluların izni ve onayı olmadan kalp, böbrek, kornea, karaciğer gibi organlarının alındığını kanıtlamıştır.

 

Bu konuda ne yapılabilir?

 

İnsan hakları konusunda duyarlı ülkeler ile bunların yönetimleri, Çin'e öncelikle ticari baskılar ilk sırada olmak üzere çeşitli baskılar uygulayabilirler. Beijing Olimpiyatlarının çok yakın olmasından dolayı oyunların boykot edilmesi birçok kişi tarafından önerilmektedir. (http://www.humanrightstorch.org)

 

Organ nakillerinin ve kullandığımız bazı ilaçların nereden geldiğini ve ana kaynağını sorgulamadığımız sürece insanlığa karşı işlenen bu suça hep birlikte ortak oluyoruz demektir. Aynı bir organ mafyası gibi.

 

Siz, bu suçun bir parçası olmak ister misiniz?

 

РУССКИЙ

 

КИТАЙ И ТРАНСПЛАНТАЦИОННАЯ МАФИЯ

 

Эта статья была подготовлена вместе с моим дорогим другом и коллегой, Анной из Украины, и ее усилиями по этому вопросу. В результате эта статья была переведена на турецкий, русский и английский языки.

 

***

 

Соседка некой женщины, с которой она ранее никогда не виделась, позвонила в дверь около полудня. Когда она открыла дверь, соседка мило предложила: “Сегодня у моего сына день рождения, и, так как мы только вселились, я не знаю никого из соседей. Мог бы ваш сын прийти на вечеринку?»

Женщина охотно согласилась и сразу же пошла на базар за подарком. И в тот же вечер послала сына с подарком на вечеринку к тому соседскому мальчику.

Крики детей смешались с громкой музыкой, играющей наверху. Мальчики забавлялись и, видимо, не заметили, как стало уже довольно поздно. Женщина хотела позвать своего сына домой, но не смогла дозвониться ему на мобильный телефон; по всей вероятности, он не слышал звонок из-за громкой музыки.

Она решила подняться по лестнице, но никто не услышал звонок в дверь из-за громкой музыки.

 

В это время прибыла полиция в ответ на жалобы других соседей на громкую музыку. Полиция тоже не смогла открыть дверь, поэтому обратилась по рации в отделение. Разговор полицейских взволновал мать. Они говорили о взломе двери и также попросили вызвать машину скорой помощи.

 

Когда они взломали дверь, то увидели, что в квартире не было никакой мебели. Только громко играющий магнитофон.

 

Полиция попросила родителей выйти из квартиры, во избежание шока от того, что они могут увидеть.

 

Их сын лежал внутри ванны, полной льда, и обе его почки были вырезаны. Мальчик был все еще жив, когда полиция нашла его, но его уже нельзя было спасти. Он умер, будучи еще ребенком.

 

Такого рода злодеяния тяжело пресечь, но турецкая полиция внесла огромный вклад в прекращение торговли органами в Турции.

 

Но Китай – единственная страна в мире, в которой это делается под прикрытием государства. Начиная с 1999 года, китайский режим пытается уничтожить людей, которые занимаются мирной медитативной практикой Фалуньгун. В 2000 году режим понял, как заработать много денег на этом преследовании. Людей помещают в лагеря, делают анализы крови, а затем в любой момент, когда прибудет кто-нибудь с большим количеством денег, узников готовы убить для пересадки их органов. С тех пор, как сотни тысяч задержаны, «донор» может быть найден за 1-2 недели. Органы вырезаются у людей, в то время как они еще живы, и они умирают. Для более детальной информации посетите: http://www.epochtimes.com.ua/ru/articles/category/20/25/81/

 

Вскоре после обнаружения данных фактов, было предпринято дальнейшее расследование этого вопроса. Дэвид Мэйтас и Дэвид

 

Килгур написали обширный отчет об этом ужасном преступлении. Их отчет называется “Отчет о проверке утверждений об извлечении органов у последователей Фалуньгун в Китае”. Более подробная информация здесь: http://www.ohi.org.ru/category/report .

 

Они доказали, что, начиная с 2000 года, китайское правительство извлекает такие органы, как сердце, почки, печень, роговую оболочку глаза, у людей в больницах или в тюрьмах без их согласия.

 

Как можно помочь?

 

Правительства тех стран, где уважаются права человека, могут оказать давление на Китай в вопросе торговых отношений, а также другими способами. Также сейчас все больше и больше появляется предложений бойкотировать Олимпийские игры в Пекине. Подробно об этом всемирном движении вы можете прочитать здесь: http://www.humanrightstorch.org

 

Пока нас не интересует происхождение органов для трансплантации и часть из медицины, которую мы используем, мы являемся соучастниками этих преступлений против человечества. Точно так же, как и трансплантационная мафия...

 

Мы хотим быть частью этих преступлений?

 

ENGLISH

 

CHINA AND THE ORGAN MAFIA

 

This article has been prepared with my dear friend and colleague Anna Varavva from Ukraine by her efforts on this subject. Therefore, this article has been prepared in Turkish, Russian and English.

 

***

 

Her neighbor whom she has never seen before rang the door bell around noon time. When she opened the door, the neighbor asked nicely: "Tonight is her son's birthday and since they just moved in, he does not know anybody in the neighborhood. If her son could join the neighbor's son for his birthday party"

 

She accepted the request gladly. She went to the market right away. She got a gift for the birthday boy, and that night sent the gift with her son to the birthday party.

 

Kids screaming were mixed with the loud music coming form upstairs. The youngsters were having fun but now it's getting late. She wanted to call her son home. She couldn't reach her son on his cell phone; most likely he couldn't hear the cell phone form the loud music.

 

She decided to go upstairs. Nobody could hear the door bell from the loud music.

Around that time the police had arrived responding to the other neighbor's complaints to the loud music. The Police were not successful of anybody opening the door either. Then the Police called the Center. The conversations on the Police radio started to worry the parents. The Police was talking about breaking the door, and they had asked for an ambulance as well.

 

They saw that there was no furniture in the apartment when they broke the door. Only the music set, playing music.

 

Police, asked the parents to step a side. Because they may not be able to handle what they might see.

 

Their son was inside the bathtub full of ice and both of his kidneys were taken. The boy was still alive when the Police found him, but he could not been saved and died at a young age.

 

There is no end to these kinds of events, but the Turkish Police's strong efforts and applications made a huge dent into trafficking organs in Turkey.

 

But China is the only country in the world that this is done by the government's help. Since 1999, the Chinese regime has been trying to eliminate people who practice the "Falun Gong" meditation practice. In 2000, they figured out how to make a lot of money on it. People are kept in camps; blood tests are done, and then are ready to be killed when someone with a lot of money arrives to get a transplant. Since hundreds of thousands are detained, the 'donor' can be found in 1-2 weeks. The organs removed from people while they are alive, and the people left to die. Go to: http://en.epochtimes.com/211,111,,1.html for further information.

 

When this researched further by two researchers, David Matas and David Kilgour have done an extensive report on this terrible crime. Their report is: "Report into Allegations of Organ Harvesting of Falun Gong Practitioners in China". Go to: http://organharvestinvestigation.net for further information.

 

This has been proved with this report that Chinese government have taken organs like hearth, kidney, cornea, liver from patients in the hospitals, or in the jails without their consent since 2000.

 

What can be done about it?

 

The countries with human rights consciousness and their governments can pressure China on trade first and other avenues as well. With the Olympics in Beijing around the corner, many are suggesting a boycott of the Games: http://www.humanrightstorch.org

As long as we do not question the origins of the organ transfers and some of the medicine we use, we are being partners to these crimes against humanity. Just like the organ mafia.

 

Do we want to be part of these crimes?