Falung Gong

Organenhandel China

http://www.eenvandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=30846&nav=30844,0

In China worden op grote schaal beoefenaars van de verboden beweging Falun Gong gedood en beroofd van organen. Een Canadees rapport bevestigt deze praktijken. TweeVandaag sprak met een van de onderzoekers en registreerde het gruwelverhaal van een beoefenaar van Falung Gong.

Uitzendingen: 14 juli 2006 / Nederland 1


De nieren, het hart, de hoornvliezen en andere organen worden vervolgens doorverkocht, ook aan afnemers in het Westen.

Twee Vandaag sprak met de canadese onderzoeker David Kilgour, die hier net een rapport over heeft geschreven. Met aantijgingen die zo schokkend zijn dat ze bijna onmogelijk te geloven zijn. Daarom roept hij op tot een boycot van de Olympische Spelen die in 2008 in Beijng worden gehouden.

"als deze praktijken niet voor 2008 zijn gestopt, zou U dan naar de Spelen gaan..ik zeker niet en ik hoop dat heel veel mensen niet zullen gaan".

Verder een interview met de vice-president van het Europees Parlement, Edward McMillan- Scott. Hij is zelf net in mei in China geweest om daar in het geheim met een aantal Falun Gong-beoefenaars te spreken. Hij is zo verontrust geraakt door hun verhalen, dat hij deze week in Brussel een aantal meetings heeft georganiseerd.

Daar sprak TweeVandaag ook met een Chinese Falun Gong beoefenaar, en wij registreerden haar afgrijselijk horror-verhaal.