Brandende afschuw: Er is sprake van een tweede Auschwitz

De Posthoorn, de weekkrant
03 feb 2009

DEN HAAG - 'Genochina', staat op het T-shirt van Wilbert Stuifbergen. De Haagse dichter maakt zich kwaad over de vervolging van Falung Gong-aanhangers in China. "Er zijn daar kampen, staan daar crematoria. In feite is er sprake van een tweede Auschwitz. Bovendien blijkt uit verschillende rapporten dat er op grote schaal organen worden geoogst bij Falung Gong-aanhangers." Op 29 mei 2007 stak hij een krant in de brand, midden in de Haagse Bibliotheek, om met die krant twee zelf meegenomen boeken te verbranden. "Wel op een stenen ondergrond", verdedigt hij zich. "Er was geen risico dat de brand zou uitbreiden. Ik deed het bij het monument '40-'45, dat leek me wel een toepasselijke plek." De actie duurde niet lang: onmiddellijk nadat de krant in de brand ging, werd Stuifenberg aangehouden door beveiligingsbeambten. De rechtbank veroordeelde hem tot acht weken taakstraf, waarvan zes voorwaardelijk. Donderdag diende het hoger beroep. Zelf is Stuifbergen geen lid van Falung Gong. "Mijn meditatie is een goed potje voetbal." 'Frank' is dat wel. De Chinese student is het niet eens met de vorm die Wim Stuifbergen koos, boekverbranding, maar wel met het doel dat hij nastreeft. "Hij wil gewoon een einde maken aan de vervolging van Falung Gong in China. Hij merkt dat weinig mensen in Nederland het weten, en dat veel Nederlanders het onderschatten. Dat doet hem pijn." Donderdag 12 februari is de uitspraak.


Hier een reactie van Wilbert Stuifbergen( mijn naam wordt een paar maal fout geschreven).

De reden, dat ik mijn twee boeken IN DE HAAGSE BIBLIOTHEEK verbrandde, is dat diezelfde Bieb vrolijk samenwerkt met de Bieb van Shanghai(Shanghai Library Council). Shanghai is een van de plaatsen door heel China, waar, vanaf het begin van de genocide in 1999, op miljoenenschaal Falun Gong- boeken en ander materiaal zijn verbrand. Chinese en Westerse persburo's(AP, AFP, CNN News) hebben hierover bericht.

Overal in China waren boeken van Falun Gong te lezen; in 1999 waren er tussen de 70 miljoen en 100 miljoen FG- beoefenaars. AP meldde op 26 April een aantal van 70 miljoen volgens het Ministerie v Sport.

Shanghai wordt vaak genoemd in die persberichten over de boekverbrandingen. Omdat de Haagse Bieb de boekverbrandingen in Shanghai ontkent("een Bibliotheek verbrandt geen boeken..."Knipoog EN omdat de delegatie uit Shanghai op 23(!) mei 2007 in de Bieb werd rondgeleid, heb ik zuiver symbolisch die Chinese delegatie willen confronteren met hun gedrag in Shanghai.

Het echte drama is natuurlijk de orgaanroof op Falun Gong met crematie na. Zie Bloody Harvest( rapport op www.organharvestinvestigation.net ). Door die crematie is het echte aantal vermoorde Falun Gong in China onmogelijk vast te stellen. Eén van de belangrijkste onderzoekers, de vice-president van het Europees Parlement Edward McMillan -Scott, noemt het de Grootste Genocide Ooit Ter Wereld.(Zie http://www.emcmillanscott.com/resources/EIUC+Speech.doc , pag. 2, 3e alinea"..the world's greatest ever genocide"Knipoog .

Ook de Verenigde Naties(Nov. 200Cool, Committe Against Torture, heeft China nu op het matje geroepen(Zie Bloody Harvest-site).

Reacties en vragen w.b. helpen bij steun( ik ben lid gewordenvan de internationale Coalitie CIPFG) kunt u terecht bij mij, op [email protected] of op [email protected] .

Ik ben - los van deze uitzonderlijke actie - al twee en een half jaar aan het lobbyen , o.a. al 4x op Buitenlandse Zaken en vragen aan Maxime Verhagen & Erica Terpstra. Beide laatstgenoemden geven helaas niet thuis...

http://www .deweekkrant.nl/artikel/2009/februari/03/brandende_afschuw_er_is_sprake_van_een_tweede_au