CHINEZI UCIȘI PENTRU A LI SE RECOLTA ORGANELE

Antena 3, Romania

Mii de practicanți Falun Gong ar fi fost uciși în China pentru a li se recolta organe. Este cea mai nouă acuzație adusă de gruparea disidentă chineză la adresa autorităților de la Beijing. Un raport în acest sens a fost întocmit de către un fost oficial canadian. Guvernul chinez a respins însă toate acuzațiile. „În 2001 am fost ținută în mod ilegal în lagărul de muncă din districtul Dashin din Bejing. Toți practicanții Falun Gong ținuți acolo erau scoși și supuși la examinări fizice. Ni s-a recoltat sânge și am fost examinați cu raze X.” Aceasta este una dintre mărturiile practicanților Falun Gong.

Potrivit raportului, în fiecare an, în China ar avea loc mii de transplanturi ilegale. „Am avut șansa să întâlnesc practicanți Falun Gong care au suferit de pe urma persecuției. Au reușit să ajungă în afara Chinei și să povestească despre chinurile și torturile prin care au trecut în lagărele de muncă forțate”, a declarat Dana Betlevy, practicantă Falung Gong.

„Mai întâi mi-au examinat rinichii, apoi sângele, pielea, ficatul și apoi ochii. După examen au stabilit că sunt bolnavă și m-au dus înapoi în lagărul de concentrare”, a dezvăluit una dintre victime. Autorii raportului ar fi sunat la mai multe clinici în care se realizează transplanturi și li s-ar fi spus că pot primi organe de la practicanții Falun Gong. „Crimele trebuie să înceteze acum!”, a declarat David Kilgour, unul din autorii raportului.

Autorii au prezentat raportul în mai multe țări. De ani buni, militanții Falun Gong încearcă să sensibilizeze lumea, prezentând mai multe acte de opresiune la care ar fi fost supuși de către Guvernul de la Beijing.

Antena 3

Adăugat: 04 aprilie 2007